...
Причини нестачі нутрієнтів у сучасному харчуванні

Ви переконані, що ваше харчування збалансоване, адже воно забезпечує ваші енергетичні потреби на рівні 2 500 ккал. Проте такий раціон ховає в собі бомбу уповільненої дії. Дефіцит вітамінів та інших нутрієнтів нашого меню складає не менше 30% добової фізіологічної потреби організму. Ці дані вважають аксіомою вчені провідних наукових центрів.

Ми живемо активно й на великій швидкості, тож вимагаємо від організму повної віддачі на роботі, тренуваннях, відпочинку. Однак щодня не отримуємо третину необхідного нам «пального».

Чому наш раціон збіднений?

Гонитва за збільшенням обсягу виробництва та зниженням собівартості продукції призвели до виснаження ґрунтів, забруднення води та повітря. Це результат застосування новітніх методів ведення сільського господарства та інтенсивних систем землеробства. Як наслідок, в сучасних продуктах рослинництва та тваринництва бракує корисних нутрієнтів. Проблему загострюють сучасні технології виробництва харчових продуктів.

Організм не отримує необхідного й просить добавки

Ми вживаємо жири переважно тваринного походження, які майже не містять корисних поліненасичених жирних кислот, тож наші клітини не отримують потрібні їм ліпіди. Висока температура під час обробки та консерванти руйнують поживні сполуки – нутрієнти. Такі речовини не в змозі забезпечити організм необхідним кількісним та якісним складом амінокислот.

Продукти, бідні на корисні нутрієнти внаслідок сучасних технологій виробництва, як правило, формують звичку переїдати. Організм вимагає компенсувати втрати енергії якщо не якістю, то кількістю їжі.

Вживання несумісних продуктів

Щороку кожен з нас в середньому з’їдає приблизно ТОННУ їжі. Насправді для активної діяльності нам потрібно у 3-4 рази менше. Травна система 70-річної людини впродовж життя перетравлює майже 50 тонн (!) зайвої їжі. Це, наприклад, продукти, несумісні між собою, а також надлишок висококалорійної їжі.

Організму важко справлятися з великими порціями, до того ж харчові продукти не завжди мають належну якість. Надлишок їжі погано перетравлюється і створює в організмі сприятливе середовище для розмноження гнилісних бактерій, які виділяють токсини. Постійна протидія процесам гниття виснажує імунітет. Неякісне та незбалансоване харчування та наявність хронічної патології порушує імунний захист організму. В таких випадках клітини-захисники нездатні перебороти усі злоякісні клітини, що утворюються в організмі щоденно.

В основі онкопатології, як і будь-якої іншої патології, лежить порушення процесу метаболізму; це визнано світовою медициною.

Харчування більшості країн світу почало відчутно погіршуватися після 50-х років ХХ століття. Фактично за цей час виросло ціле покоління. Для слаборозвинутих країн проблемою є нестача харчових продуктів та голод, натомість проблема цивілізованих країн — переїдання у поєднанні з нестачею у їжі корисних нутрієнтів.

Figure